Tsubokiri Sencha Gin (Silver) - 80g
-
Rok zberu 2024
-
Krajina pôvodu Japonsko
-
Druh čaju Zelený čaj
-
Cena spolu: 33.00 € (s DPH)
Tsubokiri čaje od Marukyu Koyamaen sú reprezentantmi najlepších čajov z Uji. Tento popredný japonský pestovateľ s vyše 300 ročnými skúsenosťami nimi otvára na jeseň čajovú sezónu.
Sencha Silver je úžasným čajovým zážitkom. Plná, šťavnatá chuť s príjemným trávnatým charakterom a výrazným povzbudzujúcim účinkom určite rozprúdi tok vašich myšlienok.
Čaj je z limitovanej edície, v obmedzenom množstve a sme radi, že sa nám ho pre Vás podarilo tento rok opäť zaobstarať.
Príprava čaju na viac nálevov
-
Množstvo čaju 5 g
-
Množstvo vody 200 ml
-
Teplota vody 75 °C / 85 °C
-
Doba lúhovania 60s / 30s
-
Počet nálevov 3
-
Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci
Príprava čaju na jeden nálev
-
Množstvo čaju 5 g
-
Množstvo vody 0,5 l
-
Teplota vody 70 - 80 °C
-
Doba lúhovania 2 - 3 min.
-
Počet nálevov 1 max. 2
-
Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci
Marukyu-Koyamen
V období Genroku (1688-1704), muž menom Kyujiro Koyama začal s pestovaním a produkciou čaju v Ogura, Uji. Jeho práca bola začiatkom toho, z čoho sa dnes stalo Marukyu-Koyamen. Behom nasledujúcich generácii sa kvalita čaju zvýšila vďaka vylepšeniam vo všetkých aspektoch od pestovania až po produkciu. Neskôr vznikla aj tradícia Ujicha. Štvrtá generácia začala obchodovať s čajom a po ôsmu generáciu sa obchod rožšíril po celej krajine. Tento čaj sa stal veľmi váženým. V Japonsku je veľmi dobre známe, že Marukyu-Koyamaen si stojí za najvyšším kvalitatívnym štandardom.
Po generácie sú čaje pozorne skúmané a vyrábané skúsenými riaditeľmi. Cez opakované tréningy a vycibrovanie schopností a techník sa know-how, ako vyprodukovať a uchovať tie najlepšie čaje, neustále zlepšuje. Marokyu-Koyamaen sa radí medzi najpoprednejších výrobcov vynikajúcich čajov v Japonsku. Každým rokom, sa usporadúvajú sútaže v posudzovaní čajov od rôznych producentov. Po mnohé roky, Marukyu-Koyamaen získal za svoje čaje veľa prvých a ďaľších významných ocenení.Súčasný riaditeľ Motoharu Koyama zvíťazil dvakrát v majstrovstvách v rozpoznávaní čajov. Pričom druhýkrát získal plný počet bodov. Tento výkon je veľmi cenený a bol prvým v histórii tejto súťaže, ktorému sa to podarilo.