Gabaron Matcha - 40g - Dóza

Marukyu Koyamaen
  • Rok zberu 2024
  • Krajina pôvodu Japonsko
  • Druh čaju Matcha
Raritný japonský práškový čaj Matcha, s vysokým obsahom Gamma amino maslovej kyseliny (GABA) od Marukyu Koyamaen.
Viac informácií
  • Cena spolu: 38.00 € (s DPH)

Vyberte si množstvo

Raritný japonský práškový čaj Matcha, s vysokým obsahom Gamma amino maslovej kyseliny (GABA) od Marukyu Koyamaen.

Príprava čaju na jeden nálev

  • Množstvo čaju 8 g
  • Množstvo vody 80 ml
  • Teplota vody 80 °C
  • Doba lúhovania Jemne vyšľahajte chasenom - metličkou na matchu
  • Počet nálevov 1
  • Vlastnosť čaju Stredne povzbudzujúci

Matcha
Matcha je pravdepodobne jedným z najpopulárnejších produktov na svetovom trhu. Prvú vec, ktorú určite neprehliadnete po otvorení balenia čaju Matcha je jemne zomletý zelený čaj, ktorý vyzerá ako smaragdovo zelené práškové kakao.

Príprava čaju
Matcha
Pri príprave, sa práškový čaj nenecháva lúhovať v konvičke, ale vyšľahá sa do penivého nápoja, ktorý sa v zápetí vypije na tri dúšky.

Marukyu-Koyamen

V období Genroku (1688-1704), muž menom Kyujiro Koyama začal s pestovaním a produkciou čaju v Ogura, Uji. Jeho práca bola začiatkom toho, z čoho sa dnes stalo Marukyu-Koyamen. Behom nasledujúcich generácii sa kvalita čaju zvýšila vďaka vylepšeniam vo všetkých aspektoch od pestovania až po produkciu. Neskôr vznikla aj tradícia Ujicha. Štvrtá generácia začala obchodovať s čajom, a po ôsmu generáciu sa obchod rožšíril po celej krajine. Tento čaj sa stal veľmi váženým. V Japonsku je veľmi dobre známe, že Marukyu-Koyamaen si stojí za najvyšším kvalitatívnym štandardom.

Po generácie sú čaje pozorne skúmané a vyrábané skúsenými riaditeľmi. Cez opakované tréningy a vycibrovanie schopností a techník sa know-how, ako vyprodukovať a uchovať tie najlepšie čaje, neustále zlepšuje. Marokyu-Koyamaen sa radí medzi najpoprednejších výrobcov vynikajúcich čajov v Japonsku. Každým rokom, sa usporadúvajú sútaže v posudzovaní čajov od rôznych producentov. Po mnohé roky, Marukyu-Koyamaen získal za svoje čaje veľa prvých a ďaľších významných ocenení.Súčasný riaditeľ Motoharu Koyama zvíťazil dvakrát v majstrovstvách v rozpoznávaní čajov. Pričom druhýkrát získal plný počet bodov. Tento výkon je veľmi cenený a bol prvým v histórii tejto súťaže, ktorému sa to podarilo.

GABA
Kyselina gama-aminomaslová (GABA) je známa pre svoje upokojujúce účinky na nervový systém a schopnosť podporovať relaxáciu, zlepšovať kvalitu spánku a zmierňovať stres. GABA je prirodzene sa vyskytujúci neurotransmiter v ľudskom tele, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri regulácii nervovej aktivity.

Momentále v Japonsku prebieha intenzívny výskum ohľadom gama aminomaslovej kyseliny (anglicky Gamma ammino-butric acid) - GABA kyseliny a jej pozitívneho vplyvu na neurodegeneratívne ochorenia ako sú Alzheimer, Parkinson, či skleróza mulitplex. Vedecké výskumy taktiež potvrdili, že nedostatočná tvorba GABA kyseliny v ľudskom tele môže byť jednou z príčín epileptických záchvatov.

Už dnes sú potvrdené mnohé zdraviu prospešné účinkygama aminomaslovej kyseliny (GABA kyseliny):

  • upokojuje nervový systém,
  • znižuje hladinu stresu a zlepšuje spánok,
  • pomáha pri bolestiach hlavy z psychického preťaženia,
  • zmierňuje depresie, či úzkosti,
  • upravuje krvný tlak a pomáha predchádzať hypertenzii a ochoreniam srdca,
  • zlepšuje okysličovanie mozgu - zvyšuje sústredenie, schopnosť vnímať a učiť sa,
  • zvyšuje produkciu kolagénu, čím je pokožka pružná a spomaľuje tvorbu vrások,
  • zvyšuje hladinu serotonínu a tým pozitívne ovplyvňuje náladu človeka a jeho spánok,
  • vďaka antioxidantom a relaxačným účinkom pomáha spomaľovať proces starnutia...